Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Autenticita potravin - DNA barcoding mlžů a výrobků získaných z mlžů pomocí definovaného genového segmentu mitochondriální 16S rRNA (Norma k přímému použití jako ČSN).
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.1.2025
Označení normy: ČSN EN 17881
Třídící znak: 569910
Katalogové číslo: 520298
Datum vydání normy: 1.1.2025
Kód zboží: NS-1209383
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Biologie. Botanika. Zoologie
Procesy v potravinářském průmyslu
Ryby a rybí výrobky
This document specifies a method for the taxonomic identification of a single bivalve or piece of bivalve to the genus or species level using DNA barcoding. It allows the identification of a large number of commercially important bivalve species.
This method was validated on raw mussels. Laboratory experience indicates additional applicability to processed bivalve products, e.g. cold smoked, hot smoked, salted, frozen, cooked, fried, and deep-fried samples.
The described method is usually unsuitable for the analysis of highly processed foods, e.g. tins of mussels, with highly degraded DNA where the fragment lengths are not sufficient for amplification of the target. Furthermore, it is not applicable for complex seafood products containing mixtures of two or more bivalve species.
The identification of bivalve species is carried out by PCR amplification of a segment of the mitochondrial 16S rRNA gene, followed by sequencing of the PCR products and subsequent sequence comparison with entries in databases
Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 13.03.2025 (Počet položek: 2 232 199)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.