Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potraviny - Minimální požadavky na výkonnost pro kvantitativní měření potravinových alergenů mléko, vejce, arašídy, lískové ořechy, mandle, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy, pšenice, lupina, sezam, hořčice, sója, celer, ryby, měkkýši a korýši (Norma k přímému použití jako ČSN).
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.11.2024
Označení normy: ČSN EN 17855
Třídící znak: 560669
Katalogové číslo: 519923
Datum vydání normy: 1.11.2024
Kód zboží: NS-1203154
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Mikrobiologie potravin
Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
This document specifies minimum performance requirements for methods that quantify the following food allergens in raw and processed foodstuffs: milk, egg, peanut, hazelnut, almond, brazil nut, macadamia nut, cashew, pistachio nut, walnut, pecan nut, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs, crustaceans, and wheat. The minimum requirements for the Limit of Quantification (LOQ), presented in this document, are derived from the reference doses (RfD) and VITAL eliciting dose (ED05) published by the World Health Organization (WHO) and the Food and Agriculture Organization (FAO) of the United Nations.
Annex A provides specific information for quantitative antibody-based methods, which should be supplied by the method developers. In addition, it provides guidance on how performance characteristics should be determined in the form of a validation study. The principles described in this document equally apply to PCR and LC-MS/MS methods.
More information on performance characteristics is available in EN 15634-1 and EN 17644. Methods that describe gluten-containing cereals (wheat, rye, and barley) with regard to coeliac disease are covered by EN 17254.
This document does not apply to fragmented or hydrolysed food allergens, such as casein hydrolysates or soy sauce. It also does not apply to qualitative methods
Poslední aktualizace: 26.12.2024 (Počet položek: 2 217 217)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.