Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potraviny - Stanovení prvků a jejich chemických specií - Stanovení organortuti v mořských produktech elementární analýzou rtuti (Norma k přímému použití jako ČSN).
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.5.2020
Označení normy: ČSN EN 17266
Třídící znak: 560142
Katalogové číslo: 509558
Datum vydání normy: 1.5.2020
Kód zboží: NS-992580
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
This document specifies a method for the determination of organomercury in seafood by elemental mercury analysis. The method has been successfully validated in an interlaboratory study on oyster tissue, mussel tissue, lobster hepatopancreas, dogfish liver and tuna at levels from 0,01 mg/kg to 5 mg/kg referring to dry weight and expressed as mercury [1], [2].
The limit of quantification is approximately 0,01 mg/kg of organomercury [3], [4].
Organic species of mercury, other than monomethylmercury, are also extracted and thus determined with this method. However, in seafood the contribution from organic species of mercury other than monomethylmercury is negligible
Poslední aktualizace: 21.12.2024 (Počet položek: 2 216 840)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.