ČSN EN 17122 (665230)

Chemické dezinfekční přípravky a antiseptika - Kvantitativní zkouška na neporézních površích pro hodnocení virucidní aktivity chemických dezinfekčních přípravků a antiseptik používaných v oblasti veterinární péče - Zkušební metoda a požadavky - Fáze 2, stupeň 2 (Norma k přímému použití jako ČSN).

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.6.2020


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena434.00 bez DPH
434.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN 17122
Třídící znak: 665230
Katalogové číslo: 509734
Datum vydání normy: 1.6.2020
Kód zboží: NS-993979
Počet stran: 40
Přibližná hmotnost: 120 g (0.26 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Dezinfekční a antiseptické prostředky

Anotace textu normy ČSN EN 17122 (665230):

This document specifies a test method and the minimum requirements for virucidal activity of chemical disinfectants that form a homogeneous physically stable preparation when diluted with hard water, or - in the case of ready-to-use-products - with water. This document applies to products that are used for disinfecting without mechanical action non-porous surfaces in the veterinary area - i.e. in the breeding, husbandry, production, veterinary care facilities, transport and disposal of all animals except when in the food chain following death and entry to the processing industry. EN 14885 specifies in detail the relationship of the various tests to one another and to "use recommendations". NOTE 1 - The method described is intended to determine the activity of commercial formulations or active substances under the conditions in which they are used. NOTE 2 - This method corresponds to a Phase 2 Step 2 test. NOTE 3 - Using this document, it is possible to determine the virucidal activity of the undiluted product. NOTE 4 - This document uses Porcine Parvovirus because Bovine Enterovirus E (former Bovine Enterovirus Type 1 (ECBO)) virus used in the suspension test EN 14675 cannot be used for surface testing because of its loss of titre during drying. Porcine Parvovirus has comparable resistance to ECBO virus

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.