Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potraviny - Stanovení prvků a jejich chemických specií - Stanovení methylrtuti v potravinách mořského původu metodou izotopového ředění pomocí GC-ICP-MS (Norma k přímému použití jako ČSN).
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.10.2016
Označení normy: ČSN EN 16801
Třídící znak: 560072
Katalogové číslo: 500422
Datum vydání normy: 1.10.2016
Kód zboží: NS-652246
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
This European Standard describes a method for the determination of monomethylmercury (MMHg) in foodstuffs of marine origin. The method has been validated in an interlaboratory test on mussel tissue, squid muscle, crab claw muscle, dog fish liver, whale meat, cod muscle and Greenland halibut muscle (all freeze-dried) with mass fractions from 0,04 mg/kg to 3,6 mg/kg dry weight according to ISO 5725 2 [1].
Laboratory experiences have shown that this method is also applicable on fresh samples [2]
Poslední aktualizace: 08.05.2025 (Počet položek: 2 198 869)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.