ČSN EN 16618 (560601)

Analýza potravin - Stanovení akrylamidu v potravinách kapalinovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (LC-ESI-MS-MS) (Norma k přímému použití jako ČSN).



NORMA vydána dne 1.12.2015


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena306.90 bez DPH
306.90

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN 16618
Třídící znak: 560601
Katalogové číslo: 98378
Datum vydání normy: 1.12.2015
Kód zboží: NS-621565
Počet stran: 28
Přibližná hmotnost: 84 g (0.19 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN 16618 (560601):

This European Standard specifies a method for the determination of acrylamide in bakery ware such as bread, toasted bread, crisp bread, butter cookies, and biscuits, as well as potato products such as potato chips, potato crisps, and potato pan cake and roasted coffee, by liquid chromatography in combination with electrospray ionization and tandem mass spectrometry (LC-ESI-MS/MS). This method has been validated in an interlaboratory study via the analysis of both naturally contaminated and spiked samples, ranging from 14,3 µg/kg to 9 083 µg/kg. It was developed at the Swedish National Food Administration and validated in a study organized by the Directorate General Joint Research Centre (DG JRC), Swedish National Food Administration and the Nordic Committee on Food Analysis (NMKL), see [1] and [2]. The limit of quantification (LOQ) depends on the type of instrument used and on the actual performance of the instrument. The majority of the laboratories participating in the validation study were able to determine acrylamide in a butter cookie sample at a level of 14,3 µg/kg. Thus, the validation by interlaboratory study showed that LOQ can be expected to be in the range between below 15 µg/kg and 30 µg/kg

Doporučujeme:

Aktualizace technických norem

Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací / Rozumím