Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Autenticita potravin - Izotopová analýza kyseliny octové a vody v kvasném octě - Část 1: 2H-NMR analýza kyseliny octové (Norma k přímému použití jako ČSN).
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.5.2025
Označení normy: ČSN EN 16466-1
Třídící znak: 567853
Katalogové číslo: 521011
Datum vydání normy: 1.5.2025
Kód zboží: NS-1219362
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
This document specifies an isotopic method to control the authenticity of vinegar and food containing vinegar as an ingredient (for example Aceto Balsamico di Modena), with a density below 1,28 g/cm3. This method is applicable on acetic acid of vinegar (from wine, cider, agricultural alcohol, etc.) in order to characterize the botanical origin of acetic acid and to detect adulterations of vinegar using synthetic acetic acid or acetic acid from a non-allowed origin (together with the method described in EN 16466 2).
The isotopic analysis of the extracted acetic acid by 2H-NMR is based on a similar method already normalized for wine analysis
Poslední aktualizace: 30.05.2025 (Počet položek: 2 202 074)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.