ČSN EN 14526 (560077)

Potraviny - Stanovení toxinů ze skupiny saxitoxinu ve škeblích - Metoda HPLC s předkolonovou derivatizací založenou na oxidaci peroxidem nebo jodistanem (Norma k přímému použití jako ČSN).

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.8.2017


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena567.00 bez DPH
567.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN 14526
Třídící znak: 560077
Katalogové číslo: 502491
Datum vydání normy: 1.8.2017
Kód zboží: NS-689069
Počet stran: 68
Přibližná hmotnost: 204 g (0.45 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Ryby a rybí výrobky

Anotace textu normy ČSN EN 14526 (560077):

This European standard specifies a method [1] for the quantitative determination of saxitoxin (STX), decarbamoyl saxitoxin (dcSTX), neosaxitoxin (NEO), decarbamoyl neosaxitoxin (dcNEO), gonyautoxin 1 and 4 (GTX1,4; sum of isomers), gonyautoxin 2 and 3 (GTX2,3; sum of isomers), gonyautoxin 5 (GTX5 also called B1), gonyautoxin 6 (GTX6 also called B2), decarbamoyl gonyautoxin 2 and 3 (dcGTX2,3; sum of isomers), N-sulfocarbamoyl-gonyautoxin 1 and 2 (C1,2; sum of isomers) and (depending on the availability of certified reference materials (CRMs)) N-sulfocarbamoyl-gonyautoxin 3 and 4 (C3,4; sum of isomers) in (raw) mussels, oysters, scallops and clams. Laboratory experience has shown that it is also be applicable in other shellfish [2], [3] and cooked shellfish products

Odebírejte informace o nově vydaných normách ZDARMA:

Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.