Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potravinářské stroje - Mlýnky na maso - Bezpečnostní a hygienické požadavky.
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.3.2022
Označení normy: ČSN EN 12331
Třídící znak: 513055
Katalogové číslo: 514550
Datum vydání normy: 1.3.2022
Kód zboží: NS-1049997
Počet stran: 48
Přibližná hmotnost: 144 g (0.32 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tento dokument specifikuje požadavky na konstrukci a výrobu mlýnků na maso (viz obrázek 1).
Mlýnky na maso (dále jen stroj), které jsou zahrnuty v tomto dokumentu, se používají pro zmenšování velikosti kusů čerstvého nebo zmrazeného masa, masných výrobků a ryb (dále jen výrobek) řezáním v sadě řezacích nástrojů.
Mlýnky na maso pro domácí používání nejsou v tomto dokumentu zahrnuty. Na plnicí mlýnky se vztahuje EN 12463 Potravinářské stroje - Plnicí a pomocné stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky.
Tento dokument platí pouze pro stroje, které jsou vyrobeny po datu vydání tohoto dokumentu.
Tento dokument se vztahuje na:
a) profesionální stroje (viz obrázek 1 a) používané pro přípravu na vyžádání v obchodech a/nebo restauracích vyznačujících se všemi následujícími vlastnostmi (pokud některá z funkcí chybí, je stroj považován za průmyslový stroj):
POZNÁMKA - Stolní stroj může být vybaven rámem nebo základnou, takže není potřeba samostatný stůl.
b) průmyslové stroje (viz obrázek 1 b) používané pro průmyslovou velkovýrobu a které nemohou být charakterizovány jako profesionální stroj.
Tento dokument nepopisuje zvláštní požadavky na ovládání strojů s nožním spínačem.
Tento dokument nepopisuje zvláštní požadavky na přídavné míchací šneky v plnicím vstupu, na které se vztahuje EN 13570:2005+A1:2010 Potravinářské stroje - Míchací stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Poslední aktualizace: 11.05.2025 (Počet položek: 2 199 037)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.