ČSN EN 1217 (725565)

Materiály a předměty ve styku s potravinami - Nasákavost keramických předmětů - Metody zkoušení.



NORMA vydána dne 1.7.1998


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena186.00 bez DPH
186.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN 1217
Třídící znak: 725565
Katalogové číslo: 52509
Datum vydání normy: 1.7.1998
Kód zboží: NS-139616
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN 1217 (725565):

Tato norma je českou verzí evropské normy EN 1217:1997. Evropská norma EN 1217:1997 má status české technické normy. Tato evropská norma specifikuje zkušební metody pro stanovení nasákavosti keramických předmětů. Jsou popsány tři zkušební metody: - Zkušební metoda A, pro zkušební vzorky, které mají pouze jeden glazovaný povrch. Je založená na přírůstku hmotnosti zkušebních vzorků po ponoření do vroucí vody za stanovených podmínek. - Zkušební metoda B, založená na stejném principu a postupu jako metoda A, ale s delší dobou ponoření do vroucí vody. - Zkušební metoda C, založená na přírůstku hmotnosti zkušebních vzorků po evakuaci zkušebních vzorků pro zlepšení průniku vody a jejich následném ponoření do vody a uvedení do varu. Zkušební vzorky mohou být glazované na obou površích a jsou brány z různých částí keramických předmětů, aby se zohlednily možné nestejnorodosti předmětů. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma dále obsahuje ještě tyto kapitoly: kapitolu 2 - Termíny a definice, kapitolu 3 - Metody, kapitolu 4 - Voda, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Příprava zkušebních vzorků, kapitolu 7 - Postupy zkoušek, kapitolu 8 - Vyjádření výsledků, kapitolu 9 - Protokol o zkoušce a informativní Přílohu A. ČSN EN 1217 (72 5565) byla vydána v červenci 1998

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.