Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení obsahu dusíkatých látek - Kjeldahlova metoda.
NORMA vydána dne 1.10.1998
Označení normy: ČSN EN 12135
Třídící znak: 560426
Katalogové číslo: 53834
Datum vydání normy: 1.10.1998
Kód zboží: NS-139566
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12135:1997. Evropská norma EN 12135:1997 má status české technické normy. Norma upřesňuje metodu stanovení obsahu dusíku (dusíkatých látek) v ovocných a zeleninových šťávách a příbuzných výrobcích Kjeldahlovou metodou. Norma obsahuje kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice a symboly, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Chemikálie, která obsahuje u čl.5.1 neobvyklé Upozornění: Kyselina sírová je žíravina a způsobuje popáleniny! Používejte ochranné rukavice. Zabraňte kontaktu kyseliny s pokožkou. Dále norma obsahuje kapitolu 6 - Zařízení, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Výpočet, kapitolu 9 - Shodnost a kapitolu 10 - Protokol o zkoušce. Dále norma obsahuje informativní Přílohu A s bibliografií a informativní Přílohu B, zabývající se statistickými výsledky mezilaboratorní zkoušky. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN 12135 (56 0426) byla vydána v říjnu 1998
NEPLATNÁ
19.4.1977
1.5.2001
1.10.1996
1.10.1996
1.10.1996
1.10.1996
Poslední aktualizace: 04.07.2025 (Počet položek: 2 207 347)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.