Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Biotechnologie - Velkovýroba a výroba - Postupy pro fermentaci a zpracování.
NORMA vydána dne 1.10.1998
Označení normy: ČSN EN 12075
Třídící znak: 831004
Katalogové číslo: 53816
Datum vydání normy: 1.10.1998
Kód zboží: NS-139424
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12075:1997. Evropská norma EN 12075:1997 má status české technické normy. Tato evropská norma specifikuje zásady posuzování a výběru postupů pro fermentaci a zpracování tak, aby se tyto postupy prováděly způsobem zajišťujícím bezpečnost pro pracovníky, pro vnější prostředí a pro výrobek a aby přispěly k jakosti výrobku. Tato evropská norma je určena k použití těmi, kteří projektují a/nebo provádějí postupy a rovněž pro jiné zainteresované strany. Základní operace zde nejsou podrobně popsány a jednotlivé výrobní postupy mohou vyžadovat specifické zařízení nebo základní operace, které zde nejsou popsány. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy a oblast použití, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Termíny a definice, kapitolu 4 - Popis postupu a kapitolu 5 - Management rizika, která zvlášť podrobně popisuje postup při posuzování rizika, s řízení rizik (zřejmě ne zcela přesné překlad "risk assessment" a "risk management"). Norma obsahuje ještě informativní Přílohu A s bibliografií. ČSN EN 12075 (83 1004) byla vydána v říjnu 1998
1.2.2000
1.2.2000
1.2.2000
1.9.1999
1.3.2000
1.4.1999
Poslední aktualizace: 20.01.2025 (Počet položek: 2 220 867)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.