ČSN 839041 (839041)

Technologie vegetačních úprav v krajině - Technicko-biologické způsoby stabilizace terénu - Stabilizace výsevy, výsadbami, konstrukcemi ze živých a neživých materiálů a stavebních prvků, kombinované konstrukce.



NORMA vydána dne 1.2.2006


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena306.90 bez DPH
306.90

Informace o normě:

Označení normy: ČSN 839041
Třídící znak: 839041
Katalogové číslo: 74977
Datum vydání normy: 1.2.2006
Kód zboží: NS-137137
Počet stran: 28
Přibližná hmotnost: 84 g (0.19 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN 839041 (839041):

Norma je identická s DIN 18918, vydání 2002-08. Nahrazuje ČSN DIN 18918 z června 1997. Platí pro stabilizační konstrukce při úpravě krajiny za použití osiv, rostlin, živých částí rostlin a neživých materiálů k zabránění, případně omezení eroze, sesuvů půdy a padání kamene, jakož i pro vegetační úpravy ploch, které jsou působením přírodních vlivů nebo technickými zásahy zbaveny svrchní vrstvy půdy. Platí rovněž pro násypy zemin, haldy a skládky. Nevztahuje se na stabilizaci vodních toků a hrází, stabilizaci ploch výsadbami a výsevy podle ČSN 83 9021 a ČSN 83 9031. Vymezuje odborné termíny, zabývá se posuzováním a vyhodnocováním podmínek stanoviště, výběrem vhodné konstrukce. Normuje požadavky na osiva, rostliny, živé části rostlin, živé stavební prvky, další materiály a stavební prvky. Řeší přípravu ploch k úpravě. Uvádí technologie stabilizování výsevy, výsadbami, konstrukcemi s rostlinami a živými částmi rostlin, konstrukcemi z neživých materiálů a stavebních prvků, kombinovanými konstrukcemi. Upravuje dokončovací péči a zkoušky. Obsahuje seznam dřevin pro získávání částí schopných zakořenění a oblasti jejich použití.

Odebírejte informace o nově vydaných normách ZDARMA:

Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací / Rozumím