Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Metody zkoušení majonéz. Senzorické zkoušení.
NORMA vydána dne 4.4.1980
Označení normy: ČSN 580170-2
Třídící znak: 580170
Katalogové číslo: 4605
Datum vydání normy: 4.4.1980
Kód zboží: NS-131168
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Živočišné a rostlinné tuky a oleje.
Drůbež a vejce
Smyslová analýza potravin
Část 2 normy platí pro senzorické zkoušení majonéz, majonézových omáček, krémů a pomazánek. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 58 0170 část 1. V části 2 této normy jsou obsažena všeobecná ustanovení (kapitola I), požadavky na vizuální zkoušení (kapitola II), na olfaktickou a degustační zkoušku (kapitola III a IV). Postupy tohoto smyslového zkoušení jsou podrobně popsány, včetně podmínek, za nichž se provádějí (osvětlení místnosti, teplota apod.) Nejsou normalizována kritéria (smyslového) hodnocení, jimž má majonéza vyhovovat. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje požadavky na provádění metod jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0170 část 2 byla schválena 24.12.1981 a nabyla účinnosti od 1.4.1983. Nahradila čl. 11 ČSN 58 0170 z 16.11.1963
NEPLATNÁ
1.12.1994
NEPLATNÁ
1.12.1994
NEPLATNÁ
1.12.1994
NEPLATNÁ
1.12.1994
NEPLATNÁ
1.12.1994
1.2.1996
Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.
Poslední aktualizace: 22.11.2024 (Počet položek: 2 206 568)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.