Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel.
NORMA vydána dne 21.2.1968
Označení normy: ČSN 580120
Třídící znak: 580120
Katalogové číslo: 4603
Datum vydání normy: 21.2.1968
Kód zboží: NS-131159
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Norma stanoví postup pro odběr vzorků, smyslové, fyzikální a fyzikálně chemické zkoušení hotových jídel (studených i teplých) a polotovarů jídel pro společné stravování. Výrobky cukrářského charakteru včetně zmrzlin se zkoušejí podle ČSN 56 0130 a ČSN 56 0140. Vedle všeobecné kapitoly jsou normalizovány požadavky na odběr vzorků (kapitola II), na smyslové zkoušky (kapitola III), na fyzikální zkoušky (kapitola IV) a na fyzikálně chemické zkoušky (kapitola V). Postupy při provádění normalizovaných zkoušek jsou podrobně popsány. Norma neobsahuje pokyny pro hodnocení výsledků zkoušek. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0120 byla schválena 21.2.1968 a nabyla účinnosti od 1.10.1968
1.6.2001
1.6.2001
1.6.2001
1.6.2001
1.6.2001
NEPLATNÁ
1.6.2001
Poslední aktualizace: 21.01.2025 (Počet položek: 2 220 867)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.