Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Standard Guide for Irradiation of Dried Spices, Herbs, and Vegetable Seasonings to Control Pathogens and Other Microorganisms
Automaticky přeložený název:
Standardní Příručka pro ozařování sušených koření, bylin a zeleniny Koření ke kontrole patogenů a jiné mikroorganismy
NORMA vydána dne 1.1.2004
Označení normy: ASTM F1885-04
Poznámka: NEPLATNÁ
Datum vydání normy: 1.1.2004
Kód zboží: NS-51953
Počet stran: 5
Přibližná hmotnost: 15 g (0.03 liber)
Země: Americká technická norma
Kategorie: Technické normy ASTM
Keywords:
bacteria, herbs, irradiation, labeling, microorganisms, molds, packaging, pathogens, processing, seasonings, spices, yeasts, ICS Number Code 67.020 (Processes in the food industry), 67.220.10 (Spices and condiments)
Significance and Use | ||||||||
The purpose of irradiation to decontaminate spices, as referred to in this guide, is to reduce the population of pathogens, other bacteria, molds, and yeasts present in the products (2,3,4,5,6, 7). The process will also kill any insects present, at all stages of development. |
||||||||
1. Scope | ||||||||
1.1This guide covers procedures for irradiation of dried spices, herbs, and vegetable seasonings for microbiological control. Generally, these items have a moisture content of 4.5 to 12% and are available in whole, ground, chopped, or other finely divided forms, or as blends. The blends may contain sodium chloride and minor amounts of dry food materials ordinarily used in such blends. 1.2 This guide covers absorbed doses ranging from 3 to 30 kiloGray (kGy). Note 1-U.S. regulations permit a maximum dose of 30 kGy. (See 21CFR 179.26 Irradiation in the Production, Processing and Handling of Food.) 1.3 This standard does not purport to address all of the safety concerns, if any, associated with its use. It is the responsibility of the user of this standard to establish appropriate safety and health practices and determine the applicability of regulatory limitations prior to use. |
||||||||
2. Referenced Documents | ||||||||
|
Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.
Poslední aktualizace: 06.07.2025 (Počet položek: 2 207 474)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.