Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Standard Guide for Irradiation of Finfish and Shellfish to Control Pathogens and Spoilage Microorganisms
Automaticky přeložený název:
Standardní Příručka pro ozařování ryb a měkkýšů ke kontrole patogenů a zkažení mikroorganismů
NORMA vydána dne 10.10.1996
Označení normy: ASTM F1736-96
Poznámka: NEPLATNÁ
Datum vydání normy: 10.10.1996
Kód zboží: NS-51354
Počet stran: 5
Přibližná hmotnost: 15 g (0.03 liber)
Země: Americká technická norma
Kategorie: Technické normy ASTM
Keywords:
bacteria, crustacea, finfish, irradiation, labeling, microorganisms, packaging, parasites, pathogens, processing, shellfish, ICS Number Code 67.020 (Processes in the food industry)
| 1. Scope | ||||||||||||||
|
1.1 This guide outlines procedures and requirements for the irradiation of raw, untreated, fresh (chilled), or frozen finfish or shellfish. 1.2 This guide covers absorbed doses used to reduce the microbial population in shellfish and finfish. Such doses typically are below 10 kGy. 1.3 The use of vacuum packaging with irradiated, raw seafood is not covered by this guide because of the potential for outgrowth of, and toxin production from, Clostridium botulinum spores which can grow in the anaerobic environment created by vacuum packaging. 1.4 This guide does not cover the irradiation of dried fish to control insect infestation. 1.5 This standard does not purport to address all of the safety concerns, if any, associated with its use. It is the responsibility of the user of this standard to establish appropriate safety and health practices and determine the applicability of regulatory limitations prior to use. |
||||||||||||||
| 2. Referenced Documents | ||||||||||||||
|
Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.
Poslední aktualizace: 11.11.2025 (Počet položek: 2 243 547)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.