Programy nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin - Část 1: Výroba potravin.
NORMA vydána dne 1.11.2010
Designation standards: ČSN P ISO/TS 22002-1
Classification mark: 569613
Catalog number: 87008
Publication date standards: 1.11.2010
The number of pages: 28
Approximate weight : 84 g (0.19 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato mezinárodní norma stanovuje požadavky na tvorbu, uplatňování a udržování programů nezbytných předpokladů (PNP) za účelem napomáhání při kontrole řízení nebezpečí ohrožujících bezpečnost potravin. Těmito požadavky se rozumí požadavky na konstrukce a uspořádání budov a souvisícího technického vybavení; uspořádání areálu organizace, včetně pracovního prostoru a zařízení pro pracovníky; zásobování vzduchem, vodou, energií a ostatními zdroji; podpůrné služby, včetně odstraňování odpadu a odpadních vod; vhodnost zařízení a jeho dostupnost pro účely čištění, údržby a preventivní údržby; manipulace s nakupovanými materiály; opatření k zamezení křížové kontaminace; čištění a sanitace; manipulace s nakupovanými materiály; opatření k zamezení křížové kontaminace. Norma je aplikovatelná pro všechny organizace, bez ohledu na jejich velikost nebo komplexnost