NORMSERVIS s.r.o.

ČSN ISO 5497 (560695)

Senzorická analýza - Metodologie - Pokyny pro přípravu vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu.

NORMA vydána dne 1.2.2012

Česky -
Tištěné (120.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN ISO 5497
Classification mark: 560695
Catalog number: 89930
Publication date standards: 1.2.2012
The number of pages: 8
Approximate weight : 24 g (0.05 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN ISO 5497 (560695):

Tato mezinárodní norma udává pokyny pro přípravu potravinářských vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu buď kvůli intenzitě jejich chuti a vůně, nebo kvůli jejich fyzikálnímu stavu (viskozitě, barvě, práškovitosti apod.). Je použitelná zvláště na vzorky výrobků s intenzivní chutí a vůní (jako je koření a přísady) a na vzorky velmi koncentrovaných výrobků (sirupy, extrakty apod.). Nepoužívá se na vzorky výrobků tradičně konzumovaných ve formě výluhů, nálevů nebo odvarů (např. čaj, káva, léčivé byliny)