Čaj - Příprava nálevu pro senzorické zkoušky. (Norma přebírající anglický originál, vlastní text je součástí výtisku).
NORMA vydána dne 1.2.2022
Designation standards: ČSN ISO 3103
Classification mark: 580420
Catalog number: 514143
Publication date standards: 1.2.2022
The number of pages: 16
Approximate weight : 48 g (0.11 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN
Tento dokument specifikuje metodu pro přípravu čajového nálevu spařením listů pro senzorické zkoušky. Norma definuje i přístroje používané k přípravě vzorků a postup úpravy vzorků. Metoda je založena na extrakci rozpustných látek v sušeném čajovém listu čerstvě vroucí vodu, následném přelití nálevu do bílé porcelánové nebo kameninové mísy a vyšetření organoleptických vlastností spařeného listu a nálevu s přídavkem mléka, nebo bez přídavku mléka