NORMSERVIS s.r.o.

ČSN ISO 27205 (571424)

Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika.

NORMA vydána dne 1.11.2010

Česky -
Tištěné (223.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN ISO 27205
Classification mark: 571424
Catalog number: 87026
Publication date standards: 1.11.2010
The number of pages: 16
Approximate weight : 48 g (0.11 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN ISO 27205 (571424):

Tato česká norma specifikuje charakteristiky průmyslově používaných bakteriálních startovacích kultur, což jsou hlavně bakterie mléčného kvašení, ale mohou obsahovat rovněž bifidobaterie a propionibakterie používané k výrobě fermentovaných mléčných výrobků, např. jogurtu, zakysané smetany a sýra. Tato mezinárodní norma neplatí pro bakteriální kultury, které se přidávají jako složka do potravin pouze pro své probiotické vlastnosti. Charakteristiky se týkají složení, kvality a mikrobiologické bezpečnosti bakteriálních startovacích kultur