NORMSERVIS s.r.o.

ČSN ISO 1842 (560440)

Ovocné a zeleninové výrobky - Stanovení pH.

NORMA vydána dne 1.8.2000

Česky -
Tištěné (120.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN ISO 1842
Classification mark: 560440
Catalog number: 59500
Publication date standards: 1.8.2000
The number of pages: 8
Approximate weight : 24 g (0.05 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN ISO 1842 (560440):

Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 1842:1991. Mezinárodní norma ISO 1842:1991 má status české technické normy. Uvádí potenciometrickou metodu stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma obsahuje tyto kapitoly: Kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Podstata zkoušky, kapitolu 3 - Přístroje, kapitolu 4 - Příprava analytického vzorku, kapitolu 5 - Postup zkoušky, kapitolu 6 - Vyjádření výsledků, kapitolu 7 - Poznámka k postupu zkoušky a kapitolu 8 - Protokol o zkoušce. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) jednoho kvalitativního znaku (jakosti) významného pro hygienu výživy. ČSN ISO 1842 (56 0440) byla vydána v srpnu 2000