Senzorická analýza - Metodologie - Metoda zkoumání citlivosti chuti.
NORMA vydána dne 1.1.2013
Označení normy: ČSN ISO 3972
Třídící znak: 560039
Katalogové číslo: 92041
Datum vydání normy: 1.1.2013
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato mezinárodní norma popisuje sadu objektivních zkoušek k seznámení posuzovatelů se senzorickou analýzou. Popisované zkušební metody mohou být užitečné pro výuku posuzovatelů rozpoznávat chuti a jejich vzájemné rozlišení, výuku posuzovatelů poznávat a seznámit se s různými typy prahů, seznámení posuzovatelů s jejich vlastní citlivostí k chutím a umožnění organizátorovi zkoušek provést předběžnou kategorizaci posuzovatelů. Metody lze také využít pro opakované sledování citlivosti chuti posuzovatelů, kteří již jsou členy senzorických panelů