Senzorická analýza - Metody hodnocení vlivu obalového materiálu na chuť a vůni výrobku.
NORMA vydána dne 1.11.2011
Označení normy: ČSN ISO 13302
Třídící znak: 560692
Katalogové číslo: 89414
Datum vydání normy: 1.11.2011
Počet stran: 28
Přibližná hmotnost: 84 g (0.19 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato mezinárodní norma popisuje metody hodnocení změn senzorických vlastností potravin nebo jejich náhražek (simulantů) způsobených obalem. Metodologie může být použita jako úvodní výběr hodnocení vhodnosti obalového materiálu nebo pro následné sledování přijatelnosti jednotlivých várek/výroby, která probíhá. Tato mezinárodní norma je použitelná na všechny materiály používané pro balení potravin (tj. papír, karton, plast, folie, dřevo). Navíc může být rozšířena na jakýkoliv předmět přicházející do styku s potravinami (kuchyňské potřeby, nátěry, letáky nebo část zařízení, jako jsou těsnění nebo trubky) s cílem kontrolovat potravinářskou kompatibilitu s platnou legislativou ze senzorického hlediska