NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN ISO 6887-6 (560102)

Mikrobiologie potravin a krmiv - Úprava analytických vzorků, příprava výchozí suspenze a desetinásobných ředění - Část 6: Specifické pokyny pro vzorky odebrané v prvovýrobě.

NORMA vydána dne 1.11.2013

Česky -
Tištěné (223.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN EN ISO 6887-6
Classification mark: 560102
Catalog number: 94122
Publication date standards: 1.11.2013
The number of pages: 16
Approximate weight : 48 g (0.11 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN EN ISO 6887-6 (560102):

Tato část ISO 6887 specifikuje pokyny pro úpravu vzorků odebraných ve všech stádiích od chovu po jatky a pro přípravu jejich suspenze pro mikrobiologické zkoušení, pokud vzorky vyžadují úpravu odlišnou od obecných postupů popsaných v ISO 6887-1. Norma ISO 6887-1 definuje všeobecné pokyny pro přípravu výchozí suspenze a desetinásobných ředění pro mikrobiologické zkoušení. Tato část ISO 6887 neplatí pro úpravu vzorků pro zkušební metody stanovení počtu nebo průkazu mikroorganismů, kde jsou podrobnosti o úpravě vzorků specifikovány v relevantních mezinárodních normách. Tato část ISO 6887 je použitelná pro různé vzorky odebrané z líhně, z chovu, z vozidla nebo od zvířat během přepravy, nebo ze zvířat či jejich těl na jatkách, pro indikaci mikrobiologického stavu zvířat ve vztahu k původcům zoonóz. Tato část ISO 6887 neplatí pro vzorky odebrané pro posouzení hygieny masa. Na ty se vztahuje ISO 6887-2. Tato část ISO 6887 se netýká vzorků odebraných z vodního prostředí (mořského nebo sladkovodního) ve stádiu prvovýroby. Na ty se vztahuje ISO 6887-3