NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN ISO 3651-2 (038175)

Stanovení odolnosti korozivzdorných ocelí vůči mezikrystalové korozi - Část 2: Feritické, austenitické a feriticko-austenitické (dvoufázové) oceli - Korozní zkouška v prostředí obsahujícím kyselinu sírovou.

NORMA vydána dne 1.8.1999

Česky -
Tištěné (223.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN EN ISO 3651-2
Classification mark: 038175
Catalog number: 56546
Publication date standards: 1.8.1999
The number of pages: 16
Approximate weight : 48 g (0.11 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN EN ISO 3651-2 (038175):

Tato norma je českou verzí evropské normy EN ISO 3651-2:1998. Evropská norma EN ISO 3651-2:1998 má status české technické normy. Oznámení o schválení: Text mezinárodní normy ISO 3651-2:1998 byl schválen CEN jako evropská norma bez jakýchkoliv modifikací. (ČSN EN) ISO 3651 se skládá z následujících částí: Část 1: Austenitické a feriticko-austenitické (dvoufázové) oceli - Korozní zkouška v prostředí kyseliny dusičné měřením úbytku hmotnosti (Huey test) a Část 2: Feritické, austenitické a feriticko-austenitické (dvoufázové) oceli - Korozní zkouška v prostředí obsahujícím kyselinu sírovou. Tato druhá část evropské normy (ČSN EN) ISO 3651 stanoví metodu stanovení odolnosti mezikrystalové korozi feritických, austenitických a feriticko-austenitických (dvoufázových) korozivzdorných ocelí v prostředí obsahujícím kyselinu sírovou. Rovněž specifikuje cíle pro které je zkouška určena. Zahrnuté zkušební metody jsou: - postup A: zkouška v 16% kyselině sírové/síranu měďnatém (zkouška Monypenny Straussova), - postup B: zkouška v 35% kyselině sírové/síranu měďnatém, - postup C: zkouška ve 40% kyselině sírové/síranu železitém. Metody jsou určeny pro korozivzdorné oceli dodávané ve formě odlitků, rovinných válcovaných nebo kovaných výrobků a trub, určených pro použití v prostředí mírně oxidačně působících kyselin (např. kyselina sírová, kyselina fosforečná). Princip normalizovaných zkoušek a postupy jejich provádění jsou podrobně popsány. ČSN EN ISO 3651-2 (03 8175) byla vydána v srpnu 1999