Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení peroxidového čísla - Potenciometrické stanovení koncového bodu.
NORMA vydána dne 1.6.2015
Označení normy: ČSN EN ISO 27107
Třídící znak: 588778
Katalogové číslo: 97586
Datum vydání normy: 1.6.2015
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato mezinárodní norma specifikuje metodu potenciometrického stanovení koncového bodu peroxidového čísla živočišných a rostlinných tuků a olejů, v miliekvivalentech aktivního kyslíku na kilogram.
Tato metoda je použitelná pro všechny živočišné a rostlinné tuky a oleje, pro mastné kyseliny a jejich směsi s peroxidovým číslem od 0 meq do 30 meq aktivního kyslíku na kilogram. Tato metoda je také použitelná pro margaríny a tuky s různým obsahem vody. Tato metoda není použitelná pro mléčné tuky nebo lecitin