NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN ISO 23319 (571007)

Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda.

NORMA vydána dne 1.12.2022

Česky -
Tištěné (338.00 CZK)

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 23319
Třídící znak: 571007
Katalogové číslo: 516246
Datum vydání normy: 1.12.2022
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN ISO 23319 (571007):

Tento dokument specifikuje metodu stanovení obsahu tuku ve všech typech sýrů a tavených sýrových výrobků s obsahem laktosy nižším než 5 % (hmotnostní podíl) v tukuprosté sušině a ve všech typech kaseinů a kaseinátů.
Tato metoda není použitelná pro typy čerstvých sýrů obsahující např. ovoce, sirup nebo müsli. U takovýchto výrobků není použitelný Schmid-Bondzynski-Ratzlaffův (SBR) princip kvůli vysokým koncentracím cukrů. Pro tyto výrobky je vhodná metoda využívající princip podle Weibull-Berntropa (viz ISO 8262-3 | IDF 124-3)