NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN ISO 16634-1 (461086)

Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva.

NORMA vydána dne 1.3.2014

Česky -
Tištěné (350.00 CZK)

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 16634-1
Třídící znak: 461086
Katalogové číslo: 94889
Datum vydání normy: 1.3.2014
Počet stran: 36
Přibližná hmotnost: 108 g (0.24 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN ISO 16634-1 (461086):

Tato část ISO 16634 specifikuje metodu pro stanovení celkového obsahu dusíku a výpočet obsahu hrubého proteinu v olejninách a krmivech.
Tato metoda, stejně jako Kjeldahlova metoda, nerozlišuje mezi bílkovinným dusíkem a nebílkovinným dusíkem. Pro výpočet obsahu proteinu, se použijí různé přepočtové koeficienty (viz příloha D).
Tato metoda není použitelná pro mléko a mléčné produkty, pro které je specifikována metoda v ISO 14891