Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva.
NORMA vydána dne 1.3.2014
Designation standards: ČSN EN ISO 16634-1
Classification mark: 461086
Catalog number: 94889
Publication date standards: 1.3.2014
The number of pages: 36
Approximate weight : 108 g (0.24 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato část ISO 16634 specifikuje metodu pro stanovení celkového obsahu dusíku a výpočet obsahu hrubého proteinu v olejninách a krmivech.
Tato metoda, stejně jako Kjeldahlova metoda, nerozlišuje mezi bílkovinným dusíkem a nebílkovinným dusíkem. Pro výpočet obsahu proteinu, se použijí různé přepočtové koeficienty (viz příloha D).
Tato metoda není použitelná pro mléko a mléčné produkty, pro které je specifikována metoda v ISO 14891