NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN 13621+A1 (514060)

Potravinářské stroje - Sušiče salátu - Bezpečnostní a hygienické požadavky.

NORMA vydána dne 1.11.2010

Česky -
Tištěné (434.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN EN 13621+A1
Classification mark: 514060
Catalog number: 87103
Publication date standards: 1.11.2010
The number of pages: 40
Approximate weight : 120 g (0.26 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN EN 13621+A1 (514060):

A1 Tato norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu sušičů salátu, vzhledem k instalaci, čištění, odstraňování uváznuté potraviny, plnění, údržbě a vyřazení z provozu. Funkce odstřeďování je dosahováno rotací perforovaného koše, ve kterém je umístěn zpracovávaný produkt. Tento dokument platí pro stroje, které jsou určené k používání v restauračních a podnikových velkokuchyních, které mají otáčky mezi 300 min-1 a 900 min-1 , mají jmenovitý výkon nižší než 2 kW, a mají jmenovitý objem koše menší než 100 l. Tyto stroje mohou být stacionární nebo pohyblivé. Stroje, kterých se týká tento dokument, jsou spotřebiče, které jsou určené k odstraňování vody, přítomné na salátu po praní, odstřeďováním. Tyto stroje mohou být také používány pro odstřeďování jiné zeleniny, jako např. špenátu, řeřichy, ředkviček, zelených fazolových lusků apod. Stroje obsažené v tomto dokumentu nejsou určeny k tomu, aby byly čištěny vysokotlakými vodními tryskami. Tato evropská norma se zabývá všemi významnými nebezpečími, nebezpečnými situacemi a událostmi týkajícími se sušičů salátu, když jsou používány, jak je určeno, a za podmínek předpokládaných výrobce