NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN 12853+A1 (514050)

Potravinářské stroje - Ruční mixéry a šlehače - Bezpečnostní a hygienické požadavky.

NORMA vydána dne 1.12.2010

Česky -
Tištěné (350.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN EN 12853+A1
Classification mark: 514050
Catalog number: 87348
Publication date standards: 1.12.2010
The number of pages: 32
Approximate weight : 96 g (0.21 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN EN 12853+A1 (514050):

A1 Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu ručních mixérů a šlehačů používaných v restauračních a podnikových velkokuchyních a potravinových provozech. Termín "ruční mixéry" je používán v odkazech na zařízení, pro která platí tato norma. Stroje obsažené v této normě jsou ruční spotřebiče, jejichž nástroj je určen ke zpracování potraviny v nádobě. Nástroje jsou konstruovány k drcení, mísení, tření, emulgování atd. potravin, jako zeleniny do polévek, kaší, pyré, omáček, majonézy, krému, mléčných výrobků a všeobecně ke zpracování všech pevných, tekutých, pastovitých nebo práškových potravin k tomu, aby se získala homogenní tekutina. Tato zařízení jsou určena ke zpracování až do 100 l potraviny v jedné operaci. Tato norma platí pro stroje podle jejich hmotnosti a provozních režimů požadovaných jejich předpokládaným používáním, tzn. stroje ručně vedené, s použitím jedné nebo obou rukou, ovládané po celou dobu celé činnosti a stroje pracující tak, že spočívají na dně nádoby