NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN 12014-1 (560021)

Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky.

NORMA vydána dne 1.8.1998

Česky -
Tištěné (120.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN EN 12014-1
Classification mark: 560021
Catalog number: 52838
Publication date standards: 1.8.1998
The number of pages: 8
Approximate weight : 24 g (0.05 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN EN 12014-1 (560021):

Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12014-1:1997. Evropská norma EN 12014-1:1997 má status české technické normy. (ČSN) EN 12014 se skládá z následujících částí: Část 1: Všeobecné požadavky, Část 2: Metoda HPLC/IC pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích, Část 3: Spektrofotometrické stanovení obsahu dusičnanů a dusitanů v masných výrobcích po enzymatické redukci dusičnanů na dusitany, Část 4: Metoda IC pro stanovení obsahu dusičnanů v masných výrobcích, Část 5: Enzymatické stanovení obsahu dusičnanů v kojenecké a dětské výživě se zeleninou, Část 6: neobsazena, Část 7: Metoda CF (Continuous flow) pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích po redukci kadmiem. Tato první část (ČSN) EN 12014 shrnuje principy a popisuje všeobecné požadavky na použitelnost následných částí (ČSN) EN 12014. Norma tedy stanovuje principy metod zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 12014-1 (56 0021) byla vydána v srpnu 1998. "Změnou A1)-9/2000", vydanou v září 2000, se s účinností od 1.10. 2000 provádí v normě řada změn, především souvisících se stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů