Obiloviny - Stanovení vlhkosti a bílkovin - Stanovení v celých zrnech metodou spektroskopie v blízké infračervené oblasti (Norma k přímému použití jako ČSN).
NORMA vydána dne 1.4.2021
Označení normy: ČSN EN 15948
Třídící znak: 461089
Katalogové číslo: 511767
Datum vydání normy: 1.4.2021
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
This document defines a routine method for the determination of moisture and protein contents in whole kernels of wheat and barley using near infrared spectroscopy in the constituent ranges:
- for wheat:
- moisture content minimum range from 8 % to 22 %;
- protein content minimum range from 7 %DM to 20 %DM.
- for barley:
- moisture content minimum range from 8 % to 22 %;
- protein content minimum range from 7 %DM to 16 %DM.
This document describes the modalities to be implemented by the supplier (5.3 and 5.4) and the user of the method