Vepřové maso pro výsek.
NORMA vydána dne 1.2.2003
Designation standards: ČSN 576540
Classification mark: 576540
Catalog number: 66357
Publication date standards: 1.2.2003
The number of pages: 8
Approximate weight : 24 g (0.05 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN
Návrh ČSN 57 6540 je platný pro vepřové maso určené pro výsek. V návrhu jsou uvedeny požadavky na vepřové maso, jakožto na surovinu pro výsekové maso, způsob dělení vepřových půlek na jednotlivé tržní druhy vepřového masa, včetně definic jednotlivých tržních druhů. V návrhu jsou popsány celkem tři typy dělení vepřového masa na jednotlivé tržní druhy, jsou to, standardní řez (výseková úprava), jakostní řez (kuchyňská úprava) a extra řez (speciální úprava). Dělení na jednotlivé tržní druhy je v návrhu znázorněno i graficky pomocí obrázků.