NORMSERVIS s.r.o.

ČSN 560186-6 (560186)

Metody zkoušení piva. Stanovení skutečného extraktu a výpočet konvenčního extraktu původní mladiny.

NORMA vydána dne 11.1.1985

Česky -
Tištěné (338.00 CZK)

Informace o normě:

Označení normy: ČSN 560186-6
Třídící znak: 560186
Katalogové číslo: 29436
Datum vydání normy: 11.1.1985
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN 560186-6 (560186):

sestává z následujících částí: Část 2: Senzorické zkoušení, Část 3: Stanovení pěnivosti, Část 4: Stanovení zákalu, Část 5: Stanovení alkoholu, Část 6: Stanovení skutečného extraktu a výpočet konvenčního extraktu původní mladiny, Část 7: Stanovení pH, Část 8: Stanovení barvy fotometricky, Část 9: Stanovení stupně dosažitelného prokvašení, Část 10: Stanovení hořkosti, Část 11: Stanovení cukrů, Část 12: Stanovení bílkovin, Část 13: Výpočet využitelné energie, Část 14: Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu a Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Touto normou se zavádí ST SEV 4261-83 jako ČSN, jíž se pro potřeby tehdejší ČSSR (ČSFR), resp. ČR doplnil jeden článek, který nesouvisí s ochranou zdraví. Norma RVHP stanovuje pouze metodu, uvedenou v nadpisu. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0186-6 byla schválena 11.1.1985 a nabyla účinnosti od 1.1.1986. Nahradila čl. 26 a 28 ČSN 56 0186 z 10.5.1967