NORMSERVIS s.r.o.

ČSN 560186-14 (560186)

Metody zkoušení piva. Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu.

NORMA vydána dne 11.4.1988

Česky -
Tištěné (62.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN 560186-14
Classification mark: 560186
Catalog number: 29441
Publication date standards: 11.4.1988
The number of pages: 4
Approximate weight : 12 g (0.03 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN 560186-14 (560186):

sestává z následujících částí: Část 2: Senzorické zkoušení, Část 3: Stanovení pěnivosti, Část 4: Stanovení zákalu, Část 5: Stanovení alkoholu, Část 6: Stanovení skutečného extraktu a výpočet konvenčního extraktu původní mladiny, Část 7: Stanovení pH, Část 8: Stanovení barvy fotometricky, Část 9: Stanovení stupně dosažitelného prokvašení, Část 10: Stanovení hořkosti, Část 11: Stanovení cukrů, Část 12: Stanovení bílkovin, Část 13: Výpočet využitelné energie, Část 14: Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu a Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Metody se používá především ke stanovení objemu piva v lahvích s jmenovitým objemem od 0,33 l do 6,66 l. Je možné jí použít i u jiných spotřebitelských obalů. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0186-14 byla schválena 11.4.1988 a nabyla účinnosti od 1.1.1990