NORMSERVIS s.r.o.

ČSN 560186-11 (560186)

Metody zkoušení piva. Stanovení cukrů.

NORMA vydána dne 2.11.1981

Česky -
Tištěné (29.00 CZK)

The information about the standard:

Designation standards: ČSN 560186-11
Classification mark: 560186
Catalog number: 29438
Publication date standards: 2.11.1981
The number of pages: 2
Approximate weight : 6 g (0.01 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN

Annotation of standard text ČSN 560186-11 (560186):

sestává z následujících částí: Část 2: Senzorické zkoušení, Část 3: Stanovení pěnivosti, Část 4: Stanovení zákalu, Část 5: Stanovení alkoholu, Část 6: Stanovení skutečného extraktu a výpočet konvenčního extraktu původní mladiny, Část 7: Stanovení pH, Část 8: Stanovení barvy fotometricky, Část 9: Stanovení stupně dosažitelného prokvašení, Část 10: Stanovení hořkosti, Část 11: Stanovení cukrů, Část 12: Stanovení bílkovin, Část 13: Výpočet využitelné energie, Část 14: Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu a Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Metoda se používá pro stanovení cukrů u všech druhů piv. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je v jednolistové normě (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0186-11 byla schválena 2.11.1981 a nabyla účinnosti od 1.4.1983