Metody zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel - Část 3: Senzorické zkoušení.
NORMA vydána dne 1.3.1999
Designation standards: ČSN 580703-3
Classification mark: 580703
Catalog number: 54302
Publication date standards: 1.3.1999
The number of pages: 8
Approximate weight : 24 g (0.05 lbs)
Country: Czech technical standard
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato třetí část normy stanoví popis senzorického pracoviště a způsob senzorického zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel. Dehydratované výrobky se dělí do těchto skupin: - dehydratované polévky, - dehydratované omáčky, - instantní polévky, - bujony, - hotové pokrmy, - dresinky, - ochucovadla. Senzorické vlastnosti výrobku, barva, vzhled, vůně a chuť se posuzují podle požadavků uvedených v příslušných technických normách. Všeobecná ustanovení platná pro tuto část normy jsou obsažena v ČSN 58 0703-1. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje požadavky na provádění metod jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0703-3 byla vydána v březnu 1999. Tato část spolu s částmi 1 až 2 a 4 až 12 nahrazuje ČSN 58 0703 z 21.8.1963 v celém rozsahu