Hovězí maso pro výsek.
NORMA vydána dne 1.2.2003
Označení normy: ČSN 576510
Třídící znak: 576510
Katalogové číslo: 66358
Datum vydání normy: 1.2.2003
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Návrh ČSN 57 6510 je platný pro hovězí maso určené pro výsek. V návrhu jsou uvedeny požadavky na hovězí maso, jakožto na surovinu pro výsekové maso, způsob dělení hovězích půlek na jednotlivé tržní druhy hovězího masa, včetně definic jednotlivých tržních druhů. V návrhu jsou popsány celkem tři typy dělení hovězího masa na jednotlivé tržní druhy, jsou to, standardní řez (výseková úprava), jakostní řez (kuchyňská úprava) a extra řez (speciální úprava). Dělení na jednotlivé tržní druhy je v návrhu znázorněno i graficky pomocí obrázků.